ИНОВАТИВНИ ПРАКТИКИ

Геометрична приказка във 2.г клас с класен ръководител г-жа Теменужка Иванова и учител ЦДО г-жа Мадлен Славчева


STEAM – приключение в 43. ОУ! Учениците от 2.г и 2.д клас, заедно с класните си ръководители г-жа Теменужка Георгиева и г-жа Цветанка Иванова и учители в ЦДО – г-жа Мадлен Славчева и г-жа Йоана Цочева, влязоха в ролята на детективи и тръгнаха по следите на геометричните фигури. Не само, че ги откриха, но и разбраха, че математиката е навсякъде около нас и може да и бъде забавна и интересна! Часът приключи с много усмивки в откритата класна стая с рисунки и апликации от геометрични фигури.


Щастлив сандвич и усмихната здравословна храна 2.г клас


На 21.10.22г, в бинарен урок английски език + география и икономика, учениците от 5.в клас представиха своите СТЕМ проекти на тема ‘Unique countries‘, под ръководството на г-жа Т.Микова и г-жа К.Бейзад. 

Учениците обогатиха своите лексикални познания по езика, на тема „Страни и народности“. Те работиха в екип, изпълнявайки задачата да проучат и изложат любопитни факти за страни по техен избор. 

Бяха представени уникални данни за най-малката страна по население и площ-Ватикана, страната с най-много вулкани и родината на най-малкото растение – Индонезия, страната с най-много езера-Канада, и тази с най-много местни езици – Папуа Нова Гвинея и с най-много часови зони – Франция, и много други страни със своите световни културни и исторически забележителности. 

С този урок учениците бяха още по-мотивирани по новия за тях предмет География. Те с лекота посочваха страни и тяхното разпределение по континенти, обясняваха часовите пояси, разграничаваха ясно политическа карта от останалите видове карти. 

Споделената информация предизвика оживен интерес и дискусия в класа. 

След приключване на учебния час, проектите бяха представени във фоайето на училището. 


В час по иновативния учебен предмет „Природа и екология“, учениците от 5.а кл., под ръководството на г- жа Евгения Пилюшка, представиха и защитиха своите STEM/STEAM проекти на тема „Слънчева система“. Представени бяха любопитни факти за Слънцето, начини за ефективно използване на слънчевата енергия. Също така бяха направени изводи – без Слънцето животът на нашата планета е немислим, но трябва да се има предвид, че то може да бъде понякога и вредно. Учениците разказаха и за планетите от Слънчевата система и коментираха за т.нар. 😊извънземен живот. В края на учебния ден, макетите на Слънчевата система бяха изложени във фоайето на училището. Деца от 3.клас слушаха факти за Слънцето и задаваха въпроси, на които петокласниците отговаряха с ентусиазъм. Всички бяха много развълнувани и вече коментираха бъдещи проекти и инициативи !


Обектно-базирано СТЕМ обучение с изработване на лапбук – Моята любима птица!!!

Коя е тя? Къде живее? С какво се храни?

Още много интересни и любопитни факти споделиха днес учениците от 2.б клас с класен ръководител г-жа Дарина Гайдарова.

Но този час беше по-вълнуващ, защото децата представиха знания за писмено и устно общуване чрез изработването на своя първи лапбук.

Невероятните книжки сътворени от детските ръце и фантазия надминаха всички очаквания. Пред класа се редуваха от красиви по-красиви рисунки, снимки и завладяващи разкази за родни и екзотични птици.


„Направи си сам картичка за рожден ден“ – 2.г клас


Четирилистна детелина с добродетели и за късмет 2.г клас


„Направи си сам пъзел“ – 2.г клас