„За мен е огромна гордост и чест, че мога да участвам и да присъствам в откриването на барелефа на Христо Смирнeнски. Искам да приветствам всички присъстващи и да им кажа, че това не ни показва само, че имаме минало, но ни дава надежда, че България има и бъдеще“, заяви президентът.

„За нас, българите, училището не е просто символ на знания и просперитет, то е онова свято място, където децата ни не само получават подготовка по природоматематически науки, история, литература, изобразително изкуство и музика – тук децата се превръщат в осъзнати личности. Затова отговорността е толкова голяма за нашите учители“, каза държавният глава.

На 15.септември 2022 година, 43.ОУ „Христо Смирненски“ даде тържествено начало на своята юбилейна 115-та учебна година с тържествен водосвет на барелеф на Христо Смирненски и вълнуваща церемония в двора на училището, на която официални гости бяха:

Президент на Република България – ген.Румен Радев;

д-р Ваня Кастрева – Началник на РУО-София-град;

г-н Иван Божилов – кмет на СО Район „Илинден“;

г-н Сергей Богачев – почетен директор на 43.ОУ;

арх. Здравко Здравков – гл.архитект на Столична община;

г-жа Вилма Доминикова, експерт ОСО, РУО;

г-н Атанас Капралов – директор на Национален литературен музей;

Владимир Колев – председател на управителен съвет на Асоциация на Кеймбридж училищата в България;

д-р Елена Алекова – главен уредник къща –музей на Христо Смирненски, гр. София;

много партньори и приятели на 43.ОУ;

Поздравителни тържествени слова към общността на училището поднесоха Президентът на Република България – ген. Румен Радев; д-р Ваня Кастрева – Началник на РУО-София-град;г-н Иван Божилов – кмет на СО Район „Илинден“;г-н Сергей Богачев – почетен директор на 43.ОУ. Президентът ген. Румен Радев приветства и най-малките членове на училищната общност – първокласниците, в техните класни стаи.

Кметът на район „Илинден“ г-н Иван Божилов обяви дългоочакваната новина за построяване на четвърти етаж на основната сграда на училището и връчи на директора статуетката за „Сграда на годината 2019“ за учебна сграда №2 – Военното окръжие.

By admin