Уважаеми ученици и родители, 43.ОУ предаде 624 книги в кампанията „Чета на български език в Истанбул“. Браво на цялата общност, благодарим ви за активността!

Сдруженията „Български младежки форум“, „Активно общество“ и Народно читалище „Ахинора – 2003“, по инициатива и със съдействието на Генералното консулство на Република България в гр. Истанбул, стартират национална кампания „Чета на български в Истанбул“!

С тази инициатива подпомагаме учебната дейност в Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Истанбул, като осигурихме възможност на учениците да затвърдят знанията си по български език и литература чрез създаването на ученическа библиотека. Чрез кампанията „Чета на български в Истанбул“ приключи успешно да 43.ОУ набирането на художествена литература за ученици от 2 до 12 клас. Благодарим на г-жа Дарина Гайдарова, която ни вдъхнови за тази кампания, както и на двете с г-жа Цветанка Иванова за прекрасната организация.

Със съдействието на Генералното консулство на Република България в гр. Истанбул книгите ще бъдат доставени за ползване от учениците от Неделното училище през цялата учебна година и лятната ваканция.

By admin